dimarts, 19 de gener del 2010

Les eleccions del vot en blanc

Vist el panorama aquestes ja puc dir que seran les eleccions del vot en blanc -des del punt de vista personal-. Haurien de canviar molt les coses per no ser així. Tenim un govern que en conjunt ha fallat, almenys en la vessant comunicativa, i que té individualitats que suspenen de forma radical la tasca de la legislatura. El conseller Baltasar, amb la gestió de l'incendi d'Horta o amb la greu incoherència de voler transvasar l'Ebre. El conseller Maragall, fent bones les consignes populistes criticant els horaris i les vacances del professorat, presentant calendaris escolars que no tenen sentit, o impulsant de forma discutible la implantació dels ordinadors portàtils a les aules. Per no dir que no es fa prou visible l'aposta pel programari lliure. La consellera Serna, amb la desfeta laboral a les mans, juntament amb el conseller Huguet, valedors de Seat, empresa que cada dos per tres fa gent fora. El vicepresident Carod, amb les seves  "ambaixades" a l'estranger,... Les vegueries, un tema que arriba el final de legislatura i no s'ha resolt, igual que tantes altres coses,...

Si li sumem que a l'oposició, considerant l'única oposició amb cara i ulls la coalició CiU, no ha canviat gaire de cares, ni de discurs -salvadors de la pàtria-, la cosa no pinta gaire bé.

Sé, o posaria les mans al foc, que CiU tornarà al govern. El tripartit s'ho haurà guanyat, probablement per insistir massa en ser tripartit, per voler cadascú la seva parcel·la, i no ser prou govern. Però, no seré jo qui els doni el vot. Per això penso que la meva opció acabarà sent el vot en blanc. Això si no decideixo quedar-me a casa. És evident que als polítics els rellisca l'abstenció, per molt que es flagelin el dia de les eleccions.
Creative Commons License + GNU FDL