divendres, 18 de febrer del 2011

#MTC #política El magatzem nuclear

Fa uns dies el conseller Recoder apuntava que si el govern espanyol ubicava el magatzem nuclear (MTC) a Ascó, no hi hauria més remei que acceptar-ho. No cal dir que aquesta manca de rebuig enfront d'una possible instal·lació del MTC, juntament amb la postura de l'alcalde de Móra la Nova, Joan Manel Sabanza, qui es mostrava a favor del mateix i que era vital per al territori, han sembrat dubtes sobre el compliment de l'acord del Parlament de la passada legislatura.

Se li suma la proposta del PPC de dur al Parlament una votació perquè la cambra catalana canviï d'opinió i es mostri favorable a la instal·lació del PPC a Ascó. I arribats en aquest punt penso:


  • El PPC va abstenir-se a la votació de la passada legislatura. Ara vol votar en un altre sentit. Més endavant voldrà novament una votació si torna a canviar d'opinió?
  • Ara Sánchez-Camacho diu que han analitzat els documents sobre l'MTC i que per això volen portar-lo a Ascó. Vol dir aleshores que l'any passat van votar sense coneixement de causa?
  • Sánchez-Camacho diu que el projecte és bo i és segur. En canvi el PP no vol l'MTC a Zarra. Es pot posar d'acord el PP, aquest partit que presumeix de coherència, de criteri unificat?
En realitat no sé, no sabem moltes persones si l'MTC és bo o dolent, no des del punt de vista econòmic si no des del punt de vista de la seguretat. No ho sabem i tenim dret de dubtar, sobretot veient què passa amb les centrals nuclears que tenim al territori. Un escepticisme justificat. Si a sobre se li suma la batalla política, la cosa és difícil de resoldre. Abans de les eleccions catalanes tothom es posicionava en contra o no a favor de l'MTC. Ara, passats els comicis, ja es veuen amb carta blanca per parlar clar.


Creative Commons License + GNU FDL

1 comentari:

Anònim ha dit...

Completament d'acord, però sobretot amb l'últim paragraf. Es una llàstima que no mos poguessem formar una idea prpia en base a la seguretat donada la batalla política i l'escepticisme que genera una fuita descontrolada de particules radiactives i la manipulació dels equips de control. A pesar de tot, soc de l'opinió que cal distingir entre el debat de centrals nuclears i MTC que encara que l'un es consequencia de l'altre, son instalacionss colpletament diferents en quant a la seguretat.