dissabte, 19 de febrer del 2011

#sensesenyal La ignorància política sobre les TIC, un cop més

Si l'altre dia parlava de la ignorància sobre el funcionament de la xarxa amb la polèmica del tancament del compte de Facebook del fotolog Estimo Tortosa, el tema del dia d'ahir, el tancament de TV3 al País Valencià, és un altre exemple d'ignorància política sobre aspectes de les TIC en l'actualitat.

Intentar que des del País Valencià no es vegi TV3 tancant repetidors, fa uns anys podia ser una forma vàlida però, actualment qui vol veure TV3 ho pot fer de diverses formes, no només mitjançant la TDT. El satèl·lit i, sobretot per Internet, amb el servei 3alacarta. Evidentment no es pot assumir que tothom té satèl·lit o accés a Internet però, és una alternativa sobre la qual Camps i companyia no poden actuar. De fet, avui dia que hi ha programes i sèries que es coneixen abans que s'emetin a casa nostra gràcies a les xarxes P2P o als videos penjats en serveis com YouTube, intentar impedir veure TV3 és pràcticament impossible. Ara bé, fa prou soroll com perquè se'n parli, això sí.

Sembla que ens haguéssim parlat amb Gustau Moreno, ja que ell ja ha publicat un apunt en aquest sentit al bloc Pantalla completa.

Creative Commons License + GNU FDL