dimecres, 9 de febrer del 2011

#telefonia #tic El carregador universal

Avui els mitjans parlen de l'acord de diversos fabricants per crear el carregador universal de mòbil. Des de sempre, canviar el model de mòbil, ni que sigui dins de la mateixa marca, ha pogut implicar un canvi de carregador de mòbil. Això, segons els mitjans, s'ha acabat. L'acord però, resulta que seria més un acord d'incloure el mateix tipus de connectors en els mòbils més que crear un carregador universal.

Actualment ja hi ha diversos fabricants que aprofiten que inclouen la transferència de dades per USB per alimentar el terminal amb el senyal d'alimentacio del cable. Així, no cal ni tan sols el carregador si no que un cable USB connectat a l'ordinador permet carregar el mòbil, igual que passa amb altres aparells com l'iPod. I la solució sembla que va per aquí.

És a dir, que no és que es vagi a fer un carregador únic si no que la interfície de càrrega serà la mateixa per a tots els fabricants, la microUSB.

Queden encara bastants aparells electrònics que necessitarien revisar el seu sistema de càrrega de bateries (portàtils, per exemple).  Aquests acords faciliten la no dependència d'un fabricant per comprar un carregador nou si s'espatlla el que tens. Perquè els carregadors poden ser un producte molt car si els heu de comprar de nou. Així, els carregadors rodons petits dels Nokia, comprats de la marca Nokia fa uns anys eren prou cars, igual que si heu de comprar el cable d'alimentació dels portàtils Apple. Amb els Nokia ja no és així però, amb Apple continues depenent del fabricant si et falla el carregador. Junt amb els cartutxos d'impressora i les càpsules de cafè, són una font d'ingressos important mentres no hi ha altres productes compatibles de qualitat.

Creative Commons License + GNU FDL