dimecres, 18 de maig del 2011

#ebremunicipals2011 La campanya en positiu de Manel Ferré a #Facebook

Amposta: Cartell del nou CAP en campanya electoralAvui l'actual alcalde d'Amposta i candidat de CiU a l'alcaldia escrivia -ell o qui gestioni el perfil- un comentari al seu perfil de Facebook. Un comentari victimista que es queixava que mentres ells fan una campanya en positiu altres partits es dediquen a ratllar les seves pancartes amb les seves sigles i el seu eslògan. Suposo que es refereix a una pancarta de CiU on algú havia escrit al costat "Adam Tomàs" i "Aire fresc". Crec que algú que governa i que aspira a tornar a governar no pot començar un joc d'acusacions de pati d'escola. Per començar, pel simple fet d'haver pintat això no es pot demostrar ni que hagi estat ERC ni que hagi estat algú que vota ERC. Podríem pensar que ha estat algú de CiU per fer emprenyar els seus votants i fer-los anar diumenge rabiosos a les urnes també, no? De fet alguns comentaris que li han fet ja van en aquesta línia.

Però, parlem de la campanya en positiu. Perquè avui he rebut propaganda de CiU a casa i a més del seu fulletó a color de propaganda de l'obra feta, sense menció a les inversions dels governs català i espanyol dels darrers anys, hi havia dos fulls de campanya en negatiu. Dos fulls, un dedicat al PSC i un dedicat a ERC, fent d'oposició de l'oposició, com se sol dir en política. Una campanya molt positiva. I potser desesperada diria, encara que al final ja se sap que a Amposta les eleccions municipals són de resultats incerts.

També parlem de campanya en positiu, i de campanya impecable. Perquè ja hem vist que des el govern de CiU en campanya ha fet algunes coses que almenys èticament són reprovables. El cartell del nou CAP, els anuncis de l'Àrea de Promoció Econòmica a les faroles de la capitalitat comercial d'Amposta -recórrer a sentiments patriòtics per aconseguir vots-, el suposat cop d'efecte d'ahir de 50.000 euros per fer oblidar que s'ha impedit a La Lira ser escola municipal, per exemple. El cartell del nou CAP, per cert, s'ha hagut de retirar, segons llegeixo a La Via Augusta, per ordre de la Junta Electoral.

Com deia, una campanya en positiu.

Creative Commons License + GNU FDL