diumenge, 29 de maig del 2011

Respecte pels altres

Aquests dies ja han començat a escoltar-se coets pels carrers. Fa uns dies uns xiquets tiraven uns coets que no sé si eren dels que poden comprar per la seva edat, al parc de davant de casa. Una xiqueta que hi anava a jugar no s'atrevia perquè els tiraven sense miraments entre els jocs infantils. Si truques a la guàrdia urbana el primer missatge és que ja se sap, que és temps de coets. El respecte pels altres queda aparcat. No cal dir que la nit de Sant Joan no demanis que la gent es controli amb els coets.

Avui guanya el Barça. Coets, clàxons pels carrers. I aïllat et trobes algú que prop de casa, a mitjanit, necessita posar l'himne del Barça a tot drap. El respecte, com deia, queda aparcat.

Presumim de ser una societat avançada però, per ser avançats en manca el punt de respectar els altres. Molts cops parlem d'altres països europeus, recentment, malauradament, ens hem fixat molt en el Japó. Però, ens aniria bé copiar aspectes com la d'intentar fer les coses sense emprenyar els altres, d'intentar gaudir deixant que els altres descansin.

Creative Commons License + GNU FDL