diumenge, 22 de maig del 2011

#ebremunicipals2011 Majoria absoluta de CiU a #Amposta i entrada de PxC

El pressentiment s'ha confirmat. Un cop més CiU ha aconseguit la majoria absoluta a Amposta. CiU 11 regidors, ERC 6, PSC 3 i PxC 1. El canvi de 17 a 21 regidors al consistori no ha canviat les majories. De fet, calculant els regidors amb els resultats del 2007 CiU ja fa un temps em sortia que amb 21 regidors el 2007 haurien tingut també la majoria absoluta. I avui, quan he vist el nombre de votants del cens, no gaire diferent del 2007, m'ho veia venir. Per a mi és una notícia negativa. 

Una majoria absoluta més, d'un partit que actua pensant que allò que fa és el millor i que les crítiques són sempre electoralistes i que van contra la ciutat. Un cop més es confirma que les sensacions que alguns polítics transmeten quan diuen que la gent del carrer està tan descontenta amb l'alcaldia són simplement sensacions, perquè a l'hora de dipositar el vot tants desafectes no hi ha.

La notícia pitjor però, és l'entrada de PxC. Un partit que ha tingut un discurs pèssim i amb aspectes que penso completament xenòfobs, i malgrat tot ha quallat prou com per aconseguir un regidor. Pitjor però, és veure que PxC tindria 2 regidors a Roquetes. Impressionant, i més havenit vist els videos de campanya on s'explicava -és un dir- l'alcaldable. 

A banda dels resultats d'Amposta, la veïna Tortosa també ha triat amb majoria absoluta Ferran Bel com nou alcalde. Un resultat esperat i fruit d'un govern que ha sabut administrar la ciutat millor, o almenys ho ha aparentat millor, que Joan Sabaté.

A Barcelona Hereu perd amb tota seguretat l'alcaldia. CiU suma amb PP i suma amb ERC. Resultats esperats i probablement merescuts. A Girona, el PSC no ha estat la força més votada, resultat que crec inesperat, des de la distància, tot i que no està clar que CiU sigui qui governi. A Tarragona, malgrat guanyar, el PSC pot quedar-se fora del govern si pacten CiU i PP. I a Lleida el PSC manté la majoria absoluta. Acabo de fer un paràgraf provincial de Catalunya. Aprofito per queixar-me per la divisió en províncies de TV3 a l'hora de donar els resultats electorals aquesta nit. Sort que aquest any l'Ebre TV ha fet un especial.

I a Espanya, fa fredat. Madrid, la Comunitat de Madrid, el País Valencià, Múrcia, Castella la Manxa, Extremadura, Cantàbria, Aragó, ... Tot victòries del PP i per majoria absoluta. El PSOE ha tingut els resultats que es mereixia, encara que no sé si Espanya es mereixia aquest gir a la dreta. Perquè si les esquerres retallen, les dretes ja no cal dir-ho. Els casos de corrupció, com s'ha vist, no han afectat gens.

Ara queda la reflexió per a qui ha perdut. A Espanya evidentment que el PSOE ja veu què pot passar a les generals del 2012. A Catalunya, malgrat les retallades i les queixes, sembla que CiU no ha patit cap retallada de vots. I a Amposta, ERC pot pensar que va en el bon camí, que els resultats no han estat dolents. El PSC ha de plantejar-se moltes coses per aquest mal resultat, i en conjunt acabes pensant si val la pena dedicar-se a la política a la nostra ciutat.

Per sort o per desgràcia, demà continuarem llevant-nos per anar a treballar i per pensar en els nostres problemes de cada dia. I per sort, per molta sort, tenim les nostres petites alegries de cada dia que ens allunyen d'aquest món cada dia més estrany que és la política.


Creative Commons License + GNU FDL