diumenge, 7 de maig del 2006

Eleccions

Porto uns dies que no sé ben bé què dir sobre l'Estatut i la maleïda polèmica creada per aquests polítics que tenim -o que patim-. Ara es parla d'eleccions anticipades. És cert que tal com va el tripartit no pot seguir. I una de les millors formes de solucionar els problemes és tornant a començar, ja sigui tornant-se a reunir i acordant la continuació de la legislatura, o directament, convocant eleccions i veurem què diuen els ciutadans.
Ara bé, amb el pollastre que hi ha muntat aquí qui surt més ben parada és Convergència i Unió. Diuen que al PSOE ja li va bé. La pregunta és si als catalans també, o si als socialistes catalans també. Un partit que fa dos anys era demonitzat per haver pactat amb el PP o per haver fet de Catalunya la seva finca, ara no pot convertir-se per art de màgia, en un partit vàlid per fer pactes de govern. Em refereixo a la sociovergència, a la possible aliança PSC-CiU en unes hipotètiques properes eleccions.
Perquè si això passés la decadència dels polítics de casa nostra estaria més que demostrada. I potser entraríem en un altre cicle d'aquells de desencant i de deixar que els polítics es facin ells tots sols la festa. A votar també anirien ells potser.