dilluns, 8 de maig del 2006

La BSA i l'Agència Tributària col·laboraran contra la pirateria de programari

La Business Software Alliance (BSA) i l'Agència Tributària col·laboraran en la lluita contra la pirateria de programari a les empreses i contra el frau fiscal. Una de les conseqüències que s'apunten és la regularització del programari de les empreses, és a dir, el pagament de llicències en aquells llocs on s'utilitza programari sense aquestes. Aquesta conseqüència, si s'arriba a produir, implica una despesa important, en algunes empreses, només en llicències de programes (de programari privatiu, és clar). Actualment l'alternativa del programari lliure en molts dels àmbits empresarials evitaria el pagament de llicències, podent utilitzar programari totalment legal.
D'altra banda, la BSA té al seu web un fitxer sobre el valor del programari. Només començar s'enumeren les avantatges de tenir programari original:
  • els programes originals garanteixen el seu correcte funcionament...
  • amb els programes originals s'elimina pràcticament la possibilitat d'entrada de virus...
  • el suport, servei i assistència es materialitza per la correcta instal·lació d'aquest...
  • els programes originals van acompanyats de documentació completa i correcta i els usuaris poden accedir en condicions avantatjoses a cursos de formació...
  • les actualitzacions són a cost mínim amb la garantia de no perdre les dades creades amb la versió original...
Qui hagi fet servir programari original del que parla la BSA (privatiu) haurà experimentat coses que contradiuen algun d'aquests punts. Per posar un exemple, Windows no garanteix en la seva llicència la infalibilitat de funcionament. Diu, textualment "usted acepta que ningún Producto está libre de errores", cosa que qualsevol informàtic sap perfectament, i que qualsevol usuari de Windows ha pogut experimentar almenys un cop a la vida. Si tenir programes originals impliqués no ser infectat per virus, Windows no seria el sistema operatiu més atacat i infectat del món. Anant a les actualitzacions, el seu cost mínim potser és cert, si es compara amb l'adquisició d'una llicència de la nova versió però, no heu sentit parlar dels programes que deixen de funcionar quan s'instal·la un nou Service Pack?

Això no significa que el programari original és dolent. Simplement significa que l'etiqueta de ser original, referint-se a privatiu i amb llicència, no és garantia de ser millor.

1 comentari:

Joan Codina ha dit...

Potser que la agencia tributària es dediqui a cobrar impostos, i no a cobrar llicències de Microsoft!
Segur que cap de les empreses de la BSA té una caixa B i s'escaqueja de pagar alguns dels impostos?