dijous, 24 de maig del 2007

El camp de golf al debat de Tortosa

Avui el Diari de Tarragona fa una crònica del debat d'ahir entre els candidats a l'alcaldia de Tortosa, organitzat pel Col·legi de Periodiste si l'Associació de Comunicadors de les Comarques de l'Ebre.

Entre les frases destacades del debat dels candidats a l'alcaldia de Tortosa hi ha la de Josep Ma. Franquet, dient que gasta més aigua un camp de tarongers que el camp de golf i la urbanització prevista a Vinallop. Com es nota que ha passat l'època en què tothom era antitransvasaments, on tothom acusava el litoral valencià i murcià de tenir un model de creixement no sostenible. Els arguments sobre l'aigua que es donen aquí a favor del camp de golf de Vinallop no deixen d'assemblar-se als que donen els que volen el transvasament de l'Ebre.

Si bé això pot ser cert, que un camp de golf i la urbanització gasten menys aigua, no deixa de ser un model de creixement molt discutible. Nuclis de població aïllats, amb una quantitat considerable de vivendes noves, amb requeriment de nous serveis per als seus habitants, donant un exemple d'incoherència respecte les acusacions que es fan cap al sud. Aquí a la vora, a Port Aventura es fan 3 camps de golf, l'actual consistori ampostí aposta per fer dos camps de golf als extrems del seu projecte de Canal de Navegació, i a Tortosa hi ha qui també aposta per això. Evidentment que qui vol treure'n beneficis econòmics veu bé aquests projectes però, han de posicionar-se en aquest sentit els governants o aspirants a ser-ho? És més, han de posicionar-se favorables a aquest model de creixement la gent d'esquerres?