dimecres, 23 de maig del 2007

Problemes econòmics i tècnics de les wi-fi municipals als EUA

Aquest article de FOXNews explica problemes que es troben en algunes ciutats dels Estats Units les xarxes sense fils d'àmbit municipal. S'utilitza el cas de la ciutat de Lompoc (Califòrnia), amb un projecte de 3 milions de dòlars per crear una xarxa sense fils que havia d'impulsar el desenvolupament econòmic. Dels 42.000 habitants, només uns centenars de persones s'han donat d'alta a la xarxa, lluny dels 4.000 fixats per començar a tenir retorn de la inversió. Sembla ser que això està passant en més ciutats nord-americanes. La manca de beneficis provoca problemes en els governants, els quals han de renunciar als projectes o cercar inversors.

Però, a banda del problema econòmic, hi ha un problema tècnic. En el cas de Lompoc, van haver d'augmentar el nombre d'antenes, posant-les més juntes entre elles, i a més, van veure que els habitatges tenen malles metàl·liques a les parets que bloquegen el senyal de la xarxa, amb la qual cosa l'accés a Internet no es pot fer sense fils si no es compra equipament addicional, amb un sobrecost, i amb un senyal resultant pitjor que el del cable o l'ADSL. I les companyies de cable i de telefonia, en veure que la ciutat tirava endavant un projecte com aquest, van presentar propostes millors quant a equips i servei. La competència s'ha fet difícil.

És interessant tenir en compte les problemàtiques en zones on aquestes iniciatives estan molt més desenvolupades, per no equivocar-se o paliar els problemes quan sorgeixin.

Més: Municipal Wi-Fi Networks Run Into Financial, Technical Trouble.

1 comentari:

Diari del Votant Anònim ha dit...

Això del wi-fi generalitzat no té sentit. Una cosa és donar servei en determinats llocs tancats, o fer-lo servir per fer arribar Internet a cases aïllades, mitjançant wimax. Però generalitzar-lo en ciutats no té sentit: el que cal és forçar les companyies a oferir servei per cable a la major part del territori (i no només a les grans ciutats de BCN). Així hi hauria més oferta, més competència, més qualitat, i menys preu.