dijous, 16 de juliol del 2009

El paper de CiU amb el finançament

Si bé em mantinc escèptic quant a l'acord de finançament i una mica indignat per l'actitud del tripartit, la postura de CiU sembla una mica contradictòria. Després d'haver assolit amb Jordi Pujol un finançament que havia de ser tan i tan bo, van contribuir a reclamar quasi un concert econòmic a l'Estatut que va sortir del Parlament -"Pascual, apoyaré..."-, per després rebaixar les pretensions per assolir un acord -i malpensant, per aconseguir la foto- a Madrid. Ara, veure com CiU reclama una postura que no van tenir amb l'Estatut és contradictori, com deia. Igual com és contradictori com que aquells que han estat denunciant aquesta rebaixa de l'Estatut pactada entre Mas i Zapatero, ara actuïn també rebaixant les pretensions de finançament, oblidant el passat.

El paper de CiU no és doncs, tan diferent del de la resta, excepte que la postura és oposada. S'han intercanviat els papers. Això no fa més que posar en dubte la credibilitat dels partits -per si no estava prou en dubte-. ERC, PSC i ICV farien bé en no apuntar CiU i mirar què han estat fent aquesta legislatura.

I com vaig escoltar en una entrevista radiofònica -no recordo el convidat- l'incompliment de l'Estatut tampoc no ha de ser tan greu, quan portem anys i anys sense la llei electoral que l'Estatut de Sau deia que aprovaria el Parlament. És fer una mica de demagògia però, també mostra que cadascú es fixa en allò que li convé per assenyalar els errors, les incoherències dels altres.
Creative Commons License + GNU FDL