dissabte, 4 de juliol del 2009

Microsoft i el pla de Zapatero

A Menéame parlen del paper de Microsoft en el pla d'introducció de les TIC a l'educació, amb el famós anunci d'ordinadors per als alumnes. Si com interpreten s'endevina així que Microsoft té un paper influent en el plantejament del govern en el projecte educatiu relacionat amb les TIC, assistiríem a la presa de pèl que ja fa temps que ens veiem venir. Microsoft veu bé que hi hagi arranc dual d'ordinadors, amb Microsoft i un sistema operatiu lliure. Per què? Per què ha d'haver un arranc amb un sistema operatiu privatiu com Windows a les escoles? I si ha de ser així, per què no es compren ordinadors Apple a les escoles, amb un sistema operatiu molt millor que el de Redmond?

A través de l'educació basada en productes concrets crearem nous esclaus de Microsoft. Avui dia és inevitable que la gent et demani Word, PowerPoint o Excel, o altres eines privatives, perquè algú en el seu moment els ha fet un curs sobre elles, o perquè a l'escola és amb allò amb què han treballat. Es tanca fàcilment, des de l'educació, el camí per utilitzar eines lliures, que satisfan molts cops de sobres les necessitats dels usuaris. I es potencia que les persones acabin copiant programari de forma il·lícita, perquè no crec que la gent a casa acabi comprant una còpia de Windows, una de Microsoft Office, una de Photoshop,...

Si això ens espera d'un govern socialista tampoc ens ha d'estranyar. Al cap i a la fi, és el govern que permet la criminalització de les descàrregues P2P i que ha incrementat l'aplicació del cànon per còpia privada indiscriminat.

Creative Commons License + GNU FDL