dijous, 5 d’abril del 2007

Definició d'estàndard obert que evita el MAP

Juan Tomás García publica les tres característiques que ha de complir un estàndard perquè es consideri obert, i que a diferència del criteri d'altres països de la Unió Europea, el Ministeri d'Administracions Públiques, en relació amb la LAECAP, està evitant acceptar. Ho poso en català:
Estàndard obert és aquell que compleix les següents característiques:
  1. Està publicat i la seva especificació i documentació estan disponibles de forma gratuïta o al preu de cost de la seva distribució.
  2. La seva propietat intel·lectual s'ofereix de forma irrevocable lliure de regalies, de qualsevol altre dret d'explotació de la propietat intel·lectual, i no subjecte a patents o contractes que restringeixin el seu ús i reutilització directament o indirecta.
  3. Existeix almenys una implementació de referència que desenvolupa totes les funcionalitats de l'especificació, la qual està disponible amb una llicència que permet que sigui utilitzada per a qualsevol propòsit, i que pot ser copiada, estudiada, millorada i distribuïda lliurement, amb o sense canvis.
Més al bloc de Juan Tomás.

1 comentari:

Fernando Acero ha dit...

Hola, ante todo, muchas gracias por tu apoyo a los que estamos intentando cambiar la actual redacción de este Proyecto de Ley.

Yo también he aportado mi granito de arena a este asunto, con un artículo en el que estudio la situación actual y desgrano los motivos por los que de debería cambiar la redacción actual.

Me cuesta pensar que estoy equivocado; LAECAP
http://fernando-acero.livejournal.com/35272.html

Creo que logro demostrar que la Administración solamente debe usar “estándares abiertos” como único camino para conseguir la “neutralidad tecnológica”, que es lo que dice la Unión Europea en sus escritos relacionados con la e-Administración.

De todos modos, a los que se han lanzado a meter términos en la Ley, como el de “estándares de uso generalizado” o “estándares reconocidos internacionalmente”, me gustaría que los definieran con precisión antes de incluirlos en la Ley.

Un saludo, Fernando Acero