dissabte, 21 d’abril del 2007

Els blocs, les parets dels WC d'Internet

Es pot llegir a Marketing Online que Jean-Remy von Matt, co-fundador de l'agència Jung von Matt, són com les parets dels lavabos d'Internet, on tothom pot dir les animalades que vulgui gràcies a l'anonimat. Sembla que ha hagut qui s'ha estirat els cabells per aquesta afirmació. Jo no. Penso que en part té raó però, també penso que no es pot dir això dels blocs, sinó d'alguns blocaires. Sovint es desacrediten les eines, quan qui s'ha de desacreditar són les persones que en fan un mal ús. Segons l'afirmació de von Matt, els fòrums, predecessors dels blocs, també haurien de ser considerats així, doncs l'anonimat i el seu abús als fòrums ja fa temps que són habituals. Però, tampoc no tots els fòrums són així, i gràcies als fòrums més d'una persona ha resolt algun problema amb què s'ha trobat, sigui personal o professional.

2 comentaris:

Daniel Monfort ha dit...

sempre m'han agradat els lavabos publics com a llocs de lliure expressio, i certament la blogosfera té certa part d'aixo. Que té de roïn?

Carme ha dit...

Sembla que tota aquesta història ve perquè Jean-Remy von Matt va portar a terme una campanya publicitària que es dèia "Du bist Deutschland" i que va rebre força crítiques a la blogosfera, alguns donaven suport, però molts altres no. La resposta de von Matt va ser queixar-se perquè no rebia tant suport de la blogosfera com ell hauria volgut (l'explicació es pot veure al bloc de Technorati, en anglès)

Von Matt llavors, va voler desacreditar la blogosfera i, a més a més d'altres coses, va dir això de que els blocs eren les parets dels WC d'Internet. El resultat va ser tot el contrari. La blogosfera alemanya va obrir un bloc que es deia klowaende.de (les parets del WC) que va rebre milers de comentaris de gent que deia: jo també. Ara ja no existeix, però jo l'havia referenciat en aquest post quan funcionava i el vaig veure: ich bin nich über alle Berge. En fi, que suposo que ha quedat clar que no es pot fer callar a la blocosfera.