dilluns, 6 de febrer del 2006

El fosfat bicàlcic a LA MARFANTA

LA MARFANTA anunciava diumenge una bomba informativa a TV3 sobre Flix. Aquesta bomba va esclatar i es tractava del fosfat bicàlcic, fabricat, entre altres per Ercros a Flix i utilitzat en pinsos per a animals. En concret la informació apunta a les analítiques d'un laboratori francès que avisa del perill per l'existència de substàncies radioactives en el compost.

En la informació TV3 destacava la relació entre el laboratori que ha fet les analítiques i grups contraris a l'energia nuclear. Em va sobtar que es remarqués diverses vegades durant la notícia, doncs el punt d'atenció és el resultat de les analítiques i el perill potencial que representaria aquest compost en cas de no estar equivocat el laboratori francès, abans que la relació amb grups ecologistes o contraris a les nuclears.

Doncs res, que a LA MARFANTA hi ha un seguiment del tema prou extens.

3 comentaris:

Gustau Moreno ha dit...

En primer lloc, gràcies pel post i l'enllaç a La Marfanta. Sobre el curiosa insistència de TV3 a remarcar el vincle entre el laboratori francès i els grups ecologistes antinuclears, només puc dir-te que un dels portaveus del Grup de Científics i Tècnics per un Futur No Nuclear és el periodista de TV3 Josep Ros, precisament el que també signa el reportatge sobre el mateix tema que publica l'edició d'aquesta setmana de la revista El Temps. De fet, Ros també va tenir el "mèrit" de destapar l'informe del CSIC i la UAB del setembre del 2004, en què per primera vegada es posava noms i cognoms als residus de l'embassament.

Unknown ha dit...

Bé, no estava al corrent del tema. Em va sobtar però, aquesta insistència. És que sóc una mica malpensat i de vegades aquestes coses són com missatges subliminals per desacreditar. Ja veig que eren imaginacions meves.

Saps, és m'agrada aquesta interrelació entre llocs web. Jo t'enllaço, tu m'enllaces, l'altre ens enllaça,... Establim connexions virtuals entre llocs de l'Ebre. Interessant i il·lusionant.

Gustau Moreno ha dit...

Tens raó. És una bona manera de funcionar...en xarxa, que és precisament l'esperit d'internet, no? Sobre el que dius, que et pensaves que era un mecanisme subliminal de desacreditació, en part tens una mica de raó. Sobretot, tenint en compte la forma en què la Generalitat ha afrontat la qüestió. No sé si has vist el comunicat de Salut, però basicament insisteix en què els estudis del CRIIRAD estan mal fets, i que per això encarregaran més estudis. Sembla que vulguin netejar el nom de l'empresa.