dilluns, 27 de febrer del 2006

Tapant forats eternament

Avui vull comentar una cosa que ja fa temps que qualsevol ciutadà pot observar. Ho situo a Amposta però, aquest és un fet que segurament ocorre en altres poblacions i que també es pot observar en les nostres carreteres.

Tenim molts de carrers fets un desastre. Plens de forats, aquests carrers passen llargues temporades sense millorers. Circular per ells significa experimentar múltiples moviments a causa de l'efecte dels forats i les irregularitats de l'asfalt en els amortidors del vehicle.

Els forats es tapen periòdicament amb pedaços de quitrà. Aquests pedaços converteixen una concavitat en una convexitat, i allí on teníeu un clot després teniu una muntanyeta. Però, pitjor encara, molts forats, quan plou amb certa insistència, acaben tornant a aparèixer, evidenciant la inutilitat de la solució transitòria del pedaç. No cal dir que en alguns casos la profunditat i el diàmetre dels forats és prou important, amb possibles conseqüenies negatives per a vehicles i persones. Potser va sent hora de pensar si el pedaç és la solució o és deixar el problema per més endavant.