diumenge, 12 de febrer del 2006

TBP'06: Realitzat el taller de localització de programari

Dissabte, 11 de febrer, s'ha celebrat a Móra d'Ebre el primer taller de TBP'06, la temporada de tallers de Bernats pescaires. En Jesús Corrius i en Toni Hermoso, membres de Softcatalà, han explicat els aspectes importants de la localització de programari al català.
No només és qüestió de traducció sinó de tenir en compte altres aspectes que afecten el funcionament dels programes (l'ordenació de paraules quan intervé la l·l, la interpretació del separador de decimals, etc.).
Hi ha diferents etapes en el procés de localització, explicades per Jesús i Toni. Del programa (codi font) s'extreuen les cadenes de caràcters (textos) originals, es generen les cadenes equivalents en la llengua que es vol traduir, i s'incorporen finalment al programa per generar una nova versió en la llengua triada. Softcatalà és una associació amb una llarga experiència en la localització de programari, com OpenOffice, Mozilla, Firefox, Thunderbird, etc.
El taller és probable que es torni a realitzar en una altra localitat ebrenca i pretén que informàtics i no informàtics, com ara filòlegs, s'impliquin en aquests projectes de localització, dels quals en surt un benefici per a la llengua catalana i la nostra societat.
Fotos del taller a flickr.