dijous, 28 de juny del 2007

Convertint el bloc en un podcast amb Blogger

Una de les alters novetats de Blogger in draft és la generació de les etiquetes enclosure dins del canal de subscripció del bloc (RSS, Atom), les quals permeten que sigui reconegut com un podcast. Aquestes etiquetes contenen l'enllaç als continguts multimèdia (àudio, video), a més d'indicar la durada i el tipus de fitxer associat. Un canal de subscripció, sense les etiquetes enclosure només es veu com un canal habitual de text. El termcat no ofereix cap proposta per a la traducció d'enclosure però, vindria a ser quelcom com enllaç a contingut adjunt, per exemple.

Amb la funcionalitat d'afegir videos a Blogger in draft, ja s'afegeixen per defecte aquestes etiquetes, amb la qual cosa el bloc ja esdevé un videobloc. Però, potser es vol inserir un enllaç en cada entrada a un fitxer d'àudio, i aleshores, es pot afegir un enllaç específic que generi l'etiqueta enclosure dins del canal de subscripció.

El fet de poder afegir aquestes etiquetes al bloc (amb els videos, recordem, ja es fa automàticament) permet que des d'eines com iTunes, us pugueu subscriure als podcast dels usuaris de Blogger, i si teniu aparells com l'iPod, podreu reproduir-hi els continguts dels usuaris de Blogger sense estar connectats a la xarxa.

Podeu veure més detalls sobre aquesta nova característica de Blogger aquí: [clic].
Per saber com fer el vostre primer podcast: [clic].
Per saber què és un enclosure: [clic].