divendres, 15 de juny del 2007

A Roquetes el PP és la clau

El cas de Roquetes és una de les incògnites dels pactes que decidiran el color polític de l'alcalde que més trigarà a resoldre's. Potser fins el mateix dissabte no se sabrà res. Segons explica La Veu de l'Ebre, el PP català no vol que la regidora electa del PP roquetenc doni suport a Francesc Gas (ERC) com alcalde, per la seva vinculació amb Catalunya Lliure, motiu posat en boca de Josep Piqué pel setmanari. Aquest motiu no sé ben bé si vol referir-se al caràcter independentista de Gas -obvi, doncs és candidat per ERC- o si es refereix a alguna cosa més greu, com l'acusació de terrorista -rumor que em consta que ha circulat per Roquetes-.

No veig però, que dins del PP tinguin gaire legitimitat per furgar en el passat ideològic i/o polític de les persones que actualment participen del sistema democràtic de forma indubtable. Primer, perquè persones com Piqué han tingut un passat comunista, el qual hauria de ser una taca al seu expedient, si fossin puristes a can Rajoy. Segon, perquè dins del PP hi ha encara polítics que van participar del règim franquista, en càrrecs de govern, i el règim franquista era una dictadura resultant d'un aixecament militar, la qual va perseguir i eliminar físicament o social els seus enemics un cop guanyada la guerra. Per tant, independentment de què opini jo de quin hauria de ser el millor pacte a Roquetes, l'argumentació de Piqué contra un pacte del PP amb ERC no em sembla gaire correcta.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Manel per si no ho saps el seu pare de la candidata del pp era alcalde del regim franquista.I com dius no cal buscar en el passat pero a Roquetes tots saben qui son uns i els altres.

Unknown ha dit...

Jo no opino sobre el pacte a Roquetes, perquè jo no sóc d'allí. D'altra banda, mon iaio va ser alcalde accidental als anys 40 a Amposta. Va ser una bona persona però, per motius ideològics era de dretes -i va ser perseguit per les esquerres-. Pots deduir alguna cosa d'això?

A l'hora d'opinar sobre algú cal fer-ho sobre què diu i què fa, no sobre qui era son pare, sa mare o qualsevol ascendent. Pot ajudar saber d'on venim però, no implica qui som.

Anònim ha dit...

A part què en Manel té tota la raó amb les seves afirmacions.
Sr. Anònim. No es pot parlar per parlar... El pare d'aquesta senyora segurament era de dretes, íntim amic del Sr. Fraga, però mai va ser alcalde de Roquetes.
El que sí que va ser alcalde de Roquetes va ser un abanspassat familiar d'aquesta senyora, i casualitat que va ser el primer alcalde. Però, evidentment Roquetes té més de 150 anys. Hi havia règim franquista aleshores?

Si us plau, informe-us bé.