divendres, 8 de juny del 2007

El Perelló, o com no saber perdre

Avui diversos mitjans parlen del recurs que l'alcalde en funcions del Perelló, Salvador Pallarès (CiU), presentarà per evitar que Genoveva Margalef (PSC) sigui regidora, segons ell, per incompatibilitat amb el seu càrrec de directora de l'IDECE. Segons es pot llegir al Diari de Tarragona, aquesta incompatibilitat entre directora de l'ens i el càrrec de regidora, es dóna sota certes condicions, no sempre (dedicació exclusiva i remuneració periòdica des del consistori). D'altra banda, com també s'ha pogut llegir, Francesc Sancho va compatibilitzar l'alcaldia de l'Ampolla i la Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre en el seu moment.

Tenim dues coses sobre les quals parlar. Primer, l'acumulació de càrrecs, cosa que és discutibles si convé o no. L'altra, les incompatibilitats que estableix la llei, de les quals s'ha de parlar amb tots els arguments i no únicament denunciant que algú té un altre càrrec. I això, venint de CiU, no està bé. Perquè a Amposta no els agradava que el PSC es queixés del fet que un regidor d'urbanisme fos a la vegada promotor, tot i ser legal. I a més, demostra que hi ha qui no sap acceptar que ha perdut.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Bon dia Manel, estic dacord amb tu, després de tants anys al poder, l'alcaldable de CIU a El Perelló demostra no saber acceptar una derrota. Però d'altra banda si realment hi ha una incompatibilitat que no es permesa per la llei, té tot el dret de fer-ho. Tot i que no és lleial, sí que és legal.

I penso que la llei ha d'actual per tots els partis, ja sigui CIU, PSC, ERC...

Unknown ha dit...

Estic d'acord amb tu. La llei igual per a tots. Només expressava el meu dubte sobre l'afirmació absoluta que hi ha una incompatibilitat, quan l'altra part diu que no hi és. Potser hi ha incompatibilitat potencial, la qual s'hauria de tenir en compte quan es materialitzés.

Anònim ha dit...

És veu que si que te mal pedre, ja que CIU va enviar 2 persones (crec que militants de CIU) al IDECE demanant una auditoria sobre la gestio dels recursos que ha fet la Genoveva durant el temps que porta com a directora (Potser intentaven torbara algun drap brut?).No se, jo soc de El Perello i sembla que Salvador Pallares vol retardar com sigui la seva sortida del ajuntament, és veu que li ha agafat carinyo desprès de tants anys.