dilluns, 4 de juny del 2007

Lo Buscall, una víctima dels covards

Ja he parlat alguns cops sobre els problemes de l'anonimat a la xarxa, el qual crec que és una necessitat però, que sovint hi ha qui se n'aprofita per faltar al respecte i l'honor de les persones, i per falta a la veritat. És en aquests casos en què l'anonimat és utilitzat de forma perversa i degrada els espais a la xarxa. Avui La Marfanta es fa ressò del cas de Lo Buscall, un bloc perellonenc, el qual ja va patir aquest mal durant la campanya electoral i que vaig arribar a pensar de parlar-ne al bloc de les Municipals -van passar els dies i vaig deixar-ho anar, ho sento-. El mateix mal l'han patit molts de llocs a la xarxa ebrenca -i catalana, espanyola, mundial,...-, entre els quals el fòrum d'Amposta.info, tancat indefinidament des de que durant la campanya electoral s'hagués faltat greument a l'honorabilitat d'alguna persona.

A la xarxa també hi ha lloc per als impresentables. Malauradament ho saben i se n'aprofiten. La covardia de parlar quan els poden reconèixer la perden quan saben que ningú no podrà fer-ho. I el resultat és que els llocs de debat, de discussió, s'omplen de soroll i corren el perill de perdre l'interès d'aquelles persones que sí que hi participen respectant les altres, i fins i tot de veure's amenaçats per denúncies causades per determinades intervencions anònimes.

L'anonimat però, en els blocs de la nostra terra, va sovint associat a rivalitats polítiques. I es pot veure també el seu equivalent al carrer. Així, els pamflets anònims i els rumors escampats aquesta darrera campanya electoral no deixen de ser un exemple dels que acostumen a expressar-se sense donar la cara perquè sinó no sabrin què dir.