dimecres, 8 d’agost del 2007

Falten enginyers en informàtica

Avui La Vanguardia publica una notícia que diu que les empreses del sector [tecnològic] estan desesperades per la manca d'enginyers en Informàtica. Segons la notícia els estudiants de l'enginyeria troben feina abans d'acabar la carrera -això no és novetat- i les empreses incentiven els seus treballadors perquè trobin candidats per contractar -una pràctica que tampoc no és nova, si bé sembla per la notícia que ha augmentat-. El sector de la informàtica s'hauria de preguntar per què costa tant trobar enginyers? Cal dir que no sé si realment falten tants d'enginyers o si passa que els enginyers no opten a les ofertes de les empreses. Els sous han baixat des de l'augment que va haver l'any 2000, arran de l'explosió de la bombolla tecnològica. L'intrusisme professional -si es pot dir així, doncs no tenim atribucions exclusives- continua vigent, amb la qual cosa un es queda de pasta de moniato quan veu que no cal ser enginyer per treballar d'enginyer, en el cas de la Informàtica. Als diferents llocs web de feina proliferen moltes ofertes orientades a projectes, que no s'assegura que siguin en el mateix client, no assegurant un lloc de treball permanent o estable. Segurament hi ha moltes causes però, penso que el mercat laboral del sector informàtic és un mercat cada cop menys atractiu, pels sous i els tipus de feina, a més de ser conscients que des de carreres diferents del ram tecnològic, des de cicles formatius, o des d'altres llocs, es pot acabar treballant igualment en el sector.


I ara, una mica en broma, una entrada de Menéame, la qual fa referència a un curs ofertat per CCC
sobre Internet i comerç electrònic
. Suposo que el curs no està realment en oferta o que, en cas contrari, s'hagin oblidat d'actualitzar durant uns quants anys la pàgina del web relacionada amb la informació, doncs és un curs que tracta entre altres els següents temes: Windows 98/Me, Internet amb Netscape Navigator 4.5 i Internet Explorer 5, Word 2000 i Dreamweaver. Si no fos informació incorrecta o mancada d'actualitzar em semblaria indignant que es pugui oferir l'any 2007 aquest tipus de formació.

2 comentaris:

Ramon ha dit...

Jejeje... tú diràs.

No és que faltin enginyers en informàtica. El que els fàlten són enginyers en informatica que parin el cul com ens ha tocat a tots amb l'abaixada de sous després de la bombolla d'internet.

Servidor, per exemple, intenta fugir de qualsevol oferta d'aquestes empreses de serveis (alias "body shops", les ETTs de la informàtica).

No se si sóc l'únic tan cremat (laboralment) com per pensar seriosament dedicar-me a fer de cambrer a Lloret abans que tornar a qualsevol lloc d'aquests.

Ramon ha dit...

PD: Llegiu els comentaris a l'article, llegiu... no tenen pèrdua.