dimecres, 1 d’agost del 2007

Segur que Surface és tan innovador?

El títol potser es pot entendre malament. Fa poc llegia un article a la revista Un Cop d'Ull sobre informàtica, escrit per Jaume Querol. El perfil dels articles sobre informàtica, com és el cas, sovint són superficials, que més aviat fan publicitat de productes que no pas fan divulgació. En aquest cas l'article feia una gran propaganda del Microsoft Surface -un producte impressionant, evidentment-, com si l'autor ja l'hagués provat -no existeix encara, almenys fora del cercle de provadors de Microsoft-. Un dels aspectes dels quals es feia especial esment era la tecnologia multitouch, per la qual la pantalla tàctil és capaç de respondre a més d'un punt de contacte a la vegada, i ho feia com si fos una fita aconseguida per Microsoft. Doncs vegeu això: [clic]. I això: [clic].

1 comentari:

Ramon ha dit...

De fet, la encarnació original del "multitouch" ja apareixia a Minority Report, on Tom Cruise feia servir una cosa semblant.

La interficie estava basada en un projecte del MIT existent (Luminous Room). Més impresionant encara, doncs es basa en reconeixer els gestos per visió (algú no ha pensat com pot acabar de bruta de ditades la "surface" de Microsoft o el iPhone d'Apple?).