divendres, 31 d’agost del 2007

Pamflets sobre immigració

Avui m'han passat el butlletí del partit PxC repartit per algunes bústies ampostines. Es tracta del butlletí d'agost, el qual jo qualifico de pamflet, per la sensació que m'ha donat el seu contingut. En ell, a banda de començar amb una declaració de principis no mancada de populisme, es fa una descripció de tres casos concrets de conflictes amb immigrants, i s'acaba inexplicablement amb una plana dedicada a la immigració a Tortosa -el butlletí és del PxC d'Amposta-.

S'explica el problema d'una comunitat de veïns d'Amposta amb una persona immigrant pel pagament de la mensualitat. Es posa el nom i cognoms de la persona, i s'indica l'adreça concreta del bloc on hi ha el problema. Serà que de persones no immigrants no n'hi ha cap que deixi de pagar les despeses comunitàries i que es continuï aprofitant dels serveis que no paga. A continuació es parla d'un problema de soroll amb immigrants, de festes en un pis superior al de la persones que s'ha queixat, de la brutícia de l'escala. Sembla com si a la nostra ciutat no hi hagués ningú que no fos immigrant que no faci mai soroll ni que no embruti les entrades de les vivendes. I segur que si anéssim a mirar els locals d'oci noctur -pubs-, només els regentats per immigrants provocarien molèsties als veïns.

Referint-se a Tortosa, sembla que serà culpa dels immigrants haver-se concentrat allí i no haver-se distribuït per la ciutat. Serà culpa dels immigrants que el casc antic s'hagi degradat fins el punt que poc a poc s'ha anat quedant desert de gent autòctona -és així com ho hauríem de dir?-. Serà culpa que en un futur els ànims especulatius intentin treure profit de la recuperació d'aquesta zona degradada de la ciutat. I és culpa també dels immigrants que les botigues marxin d'allí.

És trist però, és així. Hi ha qui a partir de casos concrets estableix generalitzacions que són injustes i que perjudiquen la convivència. Aquests que creen aquests corrents d'opinió no volen ser titllats de xenòfobs però, costa no qualificar-los així. Els immigrants tenen la seva forma de ser, la seva cultura, s'integraran més o menys dins de l'entorn però, jo no els canviaria el lloc. S'ho han passat i s'ho passen pitjor que nosaltres, per molts privilegis que es digui que tenen. Com es diu, sembla mentida però, hi ha qui no recorda que els espanyols no fa tant de temps que van haver d'emigrar, i no es creu ningú que no hi hagués cap espanyol que emigrés de forma il·legal, i tampoc no es creu ningú que allí on van anar alguns espanyols es van sentir rebutjats. Però, quan les coses van bé hi ha coses que s'obliden. El greu és que això s'aprofiti per guanyar adhesions polítiques.

2 comentaris:

https://laviaaugusta.blogspot.com ha dit...

Sóc secretari d'una comunitat de propietaris i al nostre pis hi ha un morós. Té DNI espanyol, no és un immigrant i la passada campanya anava en les llistes del PP!!

Anònim ha dit...

Jo no entenc com la gent no veu que tot això passa per l'imperfecte sistema econòmic i polític... Sempre la culpa és dels menys afavorits, i així s'enganya al poble i el poble com a ovelles guiant-se pel pastor.

Aver quan és lo dia que los partits d'esquerra actuen cap a l'esquerra i no cap a la dreta. Però bueno, la democràcia és lo que té, mane lo capital, i lo capital és de dretes però té moltes disfresses, és pot camuflar com vulgui, i la gent s'ho creurà.