dilluns, 20 d’agost del 2007

Fer-se el DNI a les Terres de l'Ebre

La setmana passada vaig demanar hora per fer-me el DNI, acabat de caducar. A Tortosa em donaven com molt aviat el dia 24 d'agost. Malauradament entre el 22 i el 26 estem de viatge i no podia esperar tant. Culpa meva haver esperat fins tenir-lo caducat a trucar, és cert. Per postres, amb el DNI caducat i el resguard no n'hi ha prou i cal el passaport per viatjar per la Unió Europea. Corre i cerca una solució per no quedar-te a casa. Al Consell Comarcal d'Amposta vam preguntar i allí et trobes en una situació de poble abandonat enmig del món. Hi ha una llista d'espera i quan des de Tortosa diuen que vénen a fer DNI, aleshores truquen per ordre d'arribada a la gent de la llista. Això és d'altres temps.

La solució va ser trucar a unes quantes comissaries, sobretot de Barcelona. Al final vam decidir anar a fer el DNI i el passaport a Cerdanyola del Vallès. Allí hi he viscut un grapat d'anys i m'hi he fet dos cops el DNI. La cosa va ser tan fàcil com anar a les 7h del matí. Vam ser els primers. A les 9h començaven a fer DNI i passaports -sobraven números encara- i a les 9:30h ja sortíem amb els tràmits fets. En dos dies ja tenia el passaport fet i el maldecap passat.

Cercanyola és una ciutat gran, de més de 50.000 habitants. Prop d'allí Sabadell i Terrassa també tenen comissaria de policia. I Barcelona té un bon nombre de dependències on tramitar els documents identificatius. En canvi, a les Terres de l'Ebre tenim una sola comissaria, saturada, per atendre, com a mínim, habitants de les quatre comarques, per no dir gent del País Valencià i de l'Aragó. No és lògic que en ple segle XXI un tràmit com aquest costi tant de fer i en casos com el d'Amposta, la segona ciutat del territori, suposi una situació de temps passats. Ja va sent hora de canviar això. Em pregunto si algun cop s'ha plantejat que siguin els Mossos d'Esquadra qui, en qualitat de policia de Catalunya, expedeixin també documents identificatius. Com ciutadà ho trobo ben lògic. Segur però, que el zel de mantenir competències per part del govern estatal, suposa una barrera a possibilitar-ho.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

L'altre dia deien a Aragón Televisión que a Terol ciutat hi ha gent del País Valencià i turistes que pujaven a fer-se el DNI per la rapidesa. No sé si us cau molt a prop de les Terres de l'Ebre.

Daniel Gil Solés ha dit...

I a Vinaròs no hi ha comissaria que expedeixin DNI?

bajoqueta ha dit...

És patètic, jo el tinc caducat desde fa uns quants mesos, i em fa una peresa haver de fer els tràmits. No entenc com pot avançar la societat en xorrades d'estes que pareixem de la prehistòria.