dimarts, 12 de maig del 2009

Debat de política general 2.0

Avui l'atenció periodística i política s'ha situat a Madrid. S'ha celebrat el debat entre els debats, aquell que cada any ha de tenir un guanyador, el debat de política general espanyola, altrament dit Debate sobre el Estado de la Nación -l'única i indivisible-. Zapatero o Rajoy, qui ha guanyat? Ni ho sé ni m'importa. Estic saturat. Estic saturat de les promeses de Zapatero, dels atacs de Rajoy, de les rèpliques i contra-rèpliques. Estic saturat de veure que un cop Zapatero i Rajoy s'han enfrontat la resta ja són segons plats.

Zapatero diu a Duran i Lleida que ell no parla representant Catalunya sinó representant CiU, a la vegada que li xuleja pel gran suport obtingut a les passades generals a casa nostra. No pensa que potser la cosa canviaria si votéssim ara, potser ja ha canviat sense remei. El PNB ha començat atacant Zapatero, clarament pel pacte amb el PP a Euskadi. No he escoltat gaire més. Una mica del creuament d'arguments Zapatero-Rajoy a la tarda, arguments que cansen.

No entraré en la discussió dels arguments. Sí que vull dir que, com ja fa un temps que es pot observar, l'anomenada web 2.0 està col·lonitzada per polítics disfressats d'activistes digitals, de dinamitzadors socials, de polítics 2.0, els quals es dediquen a repetir la doctrina del partit, en forma d'argumentari, en forma de campanyes multimèdia, etc. però, que quan hi ha discussions incòmodes a la xarxa acaben esquivant-les com poden. En un debat com el d'avui, són entusiastes de partit, siguin del color que siguin.

No dic ni que sigui bo, ni dolent. A mi no m'agrada però, és del tot legítim aquest ús de la xarxa que fan els partits. Però, cada cop és més evident que aquest nom de política 2.0 no és real.

Creative Commons License + GNU FDL