dimecres, 13 de maig del 2009

La legislació de propietat intel·lectual a França

França va a la seva i després d'un primer intent fracassat, s'aprova la legislació impulsada per Sarkozy per poder tallar la connexió a Internet a qui es descarregui continguts protegits via P2P. A Espanya ja hi ha qui es frega les mans pensant que això pugui esdevenir realitat algun dia. L'aplicació d'aquesta directiva és problemàtica. Si no s'intercepten les comunicacions no es pot saber si una persona s'està descarregant, via P2P o no, continguts protegits. Però, si s'intercepten les comunicacions aleshores també es té accés a conèixer quines altres coses fa una persona connectada a Internet. I tot això, sense ordre judicial.

Enfront d'un horitzó com aquest hi ha altres opcions, com utilitzar serveis anonimitzadors, o bé xifrar les comunicacions amb algorismes de clau pública i mides de clau grans. Però, això complica les coses, encara que sempre poden incloure les característiques de xifratge segur els mateixos programes d'intercanvi d'arxius. Qui sap si algun dia acabarem com als EUA, amb lleis que impedeixen utilitzar determinats algorisme de xifratge i determinades mides de clau, per poder interceptar les comunicacions quan els interessi.

Esperem que la UE faci fer marxa enrere al govern francès, tot i que França acaba fent i desfent al seu gust, passant bastant de la UE quan li interessa.

Creative Commons License + GNU FDL