dimecres, 13 de maig del 2009

Escuela 2.0

Sembla que la compra de 420.000 portàtils per a alumnes que ha promès Zapatero, amb el nom d'Escuela 2.0, duran Linux i Windows. Ahir seguint el debat llegia que cada autonomia decidirà. Cosa que em fa pensar que Catalunya, després del conveni -que encara no he vist- amb Microsoft, decidirà instal·lar Windows, o com a mínim donar alternativa, quan la Generalitat, i el govern espanyol, condemnen la societat a la dependència del fabricant de programari privatiu.

Alguns diran que això és mania per Microsoft. Pensaria el mateix si s'hagués optat per Apple. Les distribucions de GNU/Linux creades per les administracions espanyoles, i les que ja existeixen creades per la comunitat de programari lliure i liderades sovint per empreses, ofereixen una alternativa lliure. Lliure, no gratis només, amb unes avantatges que no ofereix un producte privatiu.

Zapatero, el president d'esquerres, es comporta amb tot això de la neutralitat tecnològica com un polític de dretes -i els de dretes com si fossin d'esquerres-. El fet és que acabarem veient com la ignorància voluntària o no, ens farà adoctrinar els alumnes de primària en un sistema operatiu i altres programes privatius, perdent una gran oportunitat per difondre el concepte i la filosofia del programari lliure i, en conseqüència del coneixement lliure.

I li'n diuen Escuela 2.0...

Creative Commons License + GNU FDL