dijous, 14 de maig del 2009

La cara política de la Copa del Rei

Gran victòria del Barça, merescuda pel partit i per la gran temporada realitzada. Ahir el Barça va guanyar la Copa del Rei per 1 a 4 davant de l'Athletic de Bilbao.

La Copa del Rei 2009 ha tingut una final amb molt de contingut polític. A Madrid els polítics catalans i bascos van oferir imatges típiques i no per això menys criticables, sobre l'enfrontament. Alguns volien guanyar-la però, al mateix temps renegaven del que representa. Ahir es parlava que l'himne espanyol sonaria més fort per atenuar els xiulets i l'escridassada al monarca.

La televisió pública espanyola, TVE, en començar a sonar l'himne espanyol, sobrepassat pel so de la gran xiulada, va començar una tanda de desconnexions per veure l'ambient a Barcelona i a Bilbao. El resultat -van dir que per error- va ser que l'himne no es va escoltar. Al mateix temps, a TV3 el Pere Escobar deia que l'ambientàs no permetia escoltar gairebé l'himne. A la mitja part TVE va oferir l'himne disculpant-se per no haver-lo emès sencer a l'inici del partit però, sorprenentment aleshores la música se sentia molt més que els xiulets. No vull acusar però, TVE hauria d'explicar si es va manipular el so o no, i amb quina finalitat. La realitat és la que és, agradi o no.

Avui els mitjans destaquen la gran victòria del Barça. Bé, Jiménez Losantos, a la COPE, ha destacat d'entrada la xiulada independentista abans de comentar la part esportiva, si bé ho ha presentat amb un aire apocalíptic com ens té acostumats.

Futbol i política, política i futbol. Hi ha ocasions en què és inevitable barrejar-ho.

Creative Commons License + GNU FDL