dimecres, 20 de maig del 2009

La judicialització de la política

Que un president autonòmic hagi de declarar com imputat en un cas de corrupció no és una bona notícia. Francisco Camps és del PP i no és precisament que hi tingui simpatia però, no és una bona notícia. El mateix passa quan un president de Diputació, com el de Castelló, també es troba immers en diferents causes judicials per temes semblants. No són bones notícies perquè aquells que ens representen, aquells que tenen delegat el poder de decidir de la ciutadania, no donen exemple. Ara bé, el jutge dirà si acaba sent culpable o tot queda en no res.

Mentrestant assistim al mateix espectacle que ens ofereixen els polítics cada vegada que hi ha un escàndol de corrupció a Espanya. Els del partit contrari s'ho passen pipa assenyalant el de l'altre. No fan memòria sobre si han tingut casos de corrupció anteriorment i si aleshores els va semblar bé la crítica punyent i electoralista dels altres.

Ara li toca al PP. El PSOE insisteix en el tema de la corrupció. Mentrestant no es parla de la nefasta gestió de la crisi, per no dir per la nefasta gestió general del govern de Zapatero, i més a les portes de les eleccions europees. Un altre cop li tocarà al PP riure i aprofitar-se'n. No sé si és la política espanyola únicament però, això fa pena. I els palmeros telemàtics dels partits podrien fer una mica d'autocrítica abans de fer campanya vírica de desprestigi a la xarxa. Al final tothom sap quin peu calça cadascú.

Creative Commons License + GNU FDL