dijous, 20 de setembre del 2007

Decret de la Generalitat per prohibir fumar en locals de menys de 100 m2

Avui TV 3 informava que la Generalitat de Catalunya prohibirà per decret fumar en establiments de menys de 100 m2 on es manipulin aliments. Això és una mesura més restrictiva de la llei contra el tabac del govern espanyol. Que ningú no s'esquerri les vestidures, que no som pioners en la prohibició de fumar.

Ara bé, aquestes mesures no deixen de ser una gran mostra d'hipocresia. D'una banda es diu que es combat el tabac i de l'altra es permet la seva venda, la qual comporta ingressos a les arques de l'Estat. Les empreses també haurien de fer un exercici d'autocrítica perquè primer han pensat en els possibles beneficis o pèrdues abans de sumar-se sense fisures en l'eliminació del tabac en bars i restaurants. Sovint et trobes en el dilema que has d'entrar en un local per a fumadors perquè la resta de gent amb qui vas hi entra. Si hi puc no hi entro però, cal reconèixer que no sempre pots fer-ho de no entrar. Si tens mala sort et pots trobar sopant i a la vegada rebent el fum de la cigarreta de la taula veïna.

Quant als treballadors de locals on es permet fumar, potser va sent hora que es reconeguin tot un seguit de malalties com malalties laborals, com accidents del treball, de forma que no sigui la Seguretat Social sinó les mútues, qui hagi de carregar amb les conseqüències de permetre el tabac en llocs com bars, restaurants, cafeteries,...