dilluns, 17 de setembre del 2007

I si ho hagués proposat CiU?

Val a dir que CiU en el cas del projecte del magatzem de gas ha actuat diferent de quan es va proposar el PHN del PP. Això no amaga que hi hagi ambigüitat en l'actitud dels polítics convergents, doncs els diputats al Parlament ebrencs de CiU no acaben d'estar en contra sinó que hi estan, remarcant que els beneficis aniran a parar al País Valencià i no aquí. Dit això, cal fixar-se en la proposta de l'ebrenc de la setmana, Joan Sabaté. I dic ebrenc de la setmana, sense connotació positiva, simplement perquè ha estat un dels polítics dels quals s'ha parlat més. I tot per proposar que la planta regasificadora s'instal·li al polígon Catalunya Sud, en comptes de prop del terme d'Alcanar. Mentres els seus companys de partit es van manifestar fa unes setmanes va ell i proposa tirar endavant el projecte. I no deixa de recordar la inversió que suposa.

La veritat és que no sé què pensar, com posicionar-me davant del projecte de magatzem de gas. Tot apunta a posicionar-me en contra. Però, si m'he de posicionar a favor, la quantitat de llocs de treball, la inversió que suposa, no em sembla un argument vàlid. Més aviat convida a no fiar-se'n. I recordo que això, quan CiU ens venia les bondats del PIDE, era motiu de denúncia pública, era motiu d'acusacions de vendre's el territori. Si per a CiU valia, ara també val. No podem fer el mateix i quedar-mos tan amples.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

pos fes algo. manifestat. fes una plataforma. etc etc

joan sabate, maragalleja. o sigue que va per lliure i el partit tant se lin fot

que algun socialista li recorde a joan sabate el rendiment que los va donar anar agafats a la pancarta per estar en contra de tot, perque ara mateix esta a l'atra banda de la pancarta (perqué hi ha pancarta, no?????)

Anònim ha dit...

Aquí hi ha un "poblema" sistèmic.
L'estructura que l'actual sistema està emprant és la de situar els generadors d'energia a certa distància de les poblacions que abasteixen, cas de CN com Ascó i Vandellos en BCN o Cofrentes per a València. La raó bàsica és la seva perillositat.
Tanmateix amb els macro-magatzems de gas natural, Castor per BCN i València o Yela (Guadalajara) per a Madrid.
És natural doncs que els polítics més propers al nucli del sistema defensen el projecte.
La teva relació envers el sistema t'apropa al nucli o a l'extraradi, on es criticat i on és plantegen alternatives a n'este 1984 neo-lliberal que estem suportant.
La vara de manar Clos-Sabaté, si la grates, te el segell de les principals estructures de poder econòmic.
I en això els partits només fan de guardacotxes.