diumenge, 16 de setembre del 2007

Manolo Tomàs

Ahir em va arribar un correu de Manolo Tomàs que crec que val la pena reproduir. Crec que a molts dels que interessadament volen desqualificar tota la plataforma en base a la desmobilització d'una part dels seus membres i el silenci mediàtic i polític, això que diu Manolo els desmenteix.

Hola tothom,

pràcticament acabades les vacances oficials, la realitat s'imposa una vegada mes al nostre territori.

Mentre nosaltres , saludablement, hem aturat la nostra activitat. Les pressions sobre sobre el Riu i el Territori s'han incrementat. Mireu i sense entrar en valoracions : mes molins amb les seves línies d'evacuació, el cementiri nuclear, les avaries de les centrals nuclears d'Ascó I Vandellòs, la central de cicle combinat, la descontaminació de l'embassament de Flix , la secada de l'assut de Xerta/Tivenys per la central hidroelèctrica, la bombona de gas submergida d'Alcanar / Vinaròs... Tot plegat està sent una pluja d’interessos que està creant confusió entre la gent i molta dispersió entre els activistes cosa que pot generar frustració i desmobilització.



En la Defensa del Riu, la situació és d'una gravetat insultant :



La societat ebrenca està pràcticament desmobilitzada i la dinàmica de les institucions polítiques no sembla que ens vagi a ajudar gaire. O sigui , lo de sempre.



Els canals que portaran l'aigua a Marina d'Or ( Xerta/ Sagunt) i el que portarà l'aigua a l'àrea metropolitana de Barcelona ( Segarra/Garrigues) s'estan licitant , i executant-se, amb molta rapidesa i tot que estan "projectats" com a "regadius" , encara s'ha de conèixer quins són aquests regants , que volen plantar i com ho pagaran. Mentre el govern català , ho tira endavant amb diner públic . Vegis per on quina generositat ,es regalen canals per a regar quan ningú pensa regar.



Avança el projecte de canal de l'Aldea/ Camarles que tampoc regarà gaire però juntament amb el reforçament del minitransvasament completarà "l'oferta d'aigua" als projectes urbanístics i energètics d'una part de la costa catalana.



Oh sorpresa! aquest estiu ,s'ha inaugurat el transvasament de l'Ebre a Cantabria . No havíem quedat que amb la modificació del PHN no hi haurien transvasaments?... Això si, diuen que serà reversible. No us sona aquesta cançó?.



El govern aragonès impulsa l'acabament dels embassaments que estan projectats en "el pacto del agua "d'Aragó i justifica la gran massa de regadius que van a fer per el cultius per a ...biodiesel. Tenien projectes de regadius però no sabien per a que. Ara ja tenen el motiu i segurament diran que el futur d’Aragó i bla , bla, bla passarà per "aprofitar" l'aigua de l'Ebre per a fer energia de "futur" subvencionada. Per no variar, suposo que aquestes infraestructures també seran "regalades".



I per acabar, la Confederació Hidrològica de l'Ebre, ha dit que el cabal mediambiental de l'Ebre aprovat en el PHN vigent , que es de 100 m3/s, una part molt important de l'any no circula pel Riu. Total els treballs aprovats per la Comissió per a la Sostenibilitat tenen un futur molt gloriós ...en una paperera de la Confederació o del Ministerio. No hi haurà cabal mediambiental que asseguri el bon estat i la autoregulació del tram final del Riu . La liquidació de l’Ebre català serà imparable , el futur del Delta i del Territori en el que habitem,està cantat.



Per tant ,el repte que tenim la gent de la PDE és molt gran i complicat. La meva conclusió és molt clara , ens estan enganyant. La gent de les Terres de l'Ebre hem de tornar-los a plantar cara. Sense complexos , sense servituds , amb dignitat .

3 comentaris:

Anònim ha dit...

els polítics que van donar suport a la plataforma en defensa de l'ebre han fotut el pel a tots els que els van donar suport. HAN ENGANYAT A LA GENT. si la societat de l'ebre està desmobilitzada és en part perquè als polítics que van ajudar a mobilitzar-la ja no els interessa que la gent surti al carrer a defensar el territori. ja els tenen a tots calladets i amagats a casa, i fins i tot alguns col·locats en treball o política. qui queda ara per sortir al carrer i reclamar?

Anònim ha dit...

molt bo el tomas jajajajaja ja vol tornar a sortit a la tele amb la cid , es el " j'acusse " d'espardenya ...

Anònim ha dit...

pero es fa algo para queixar-se de tot lo que fan los que ara governen? o seguirà amb la boca tancada, les mans lligades, la butxaca plena, el contracte de treball a l'administració, amagant les pancartes i els nusos, dient que els que manen son els bons, etc. etc. etc. etc. etc., o en canvi es tornarà a sortir al carrer a demanar respecte pel territori, el vot a favor d'uns i altres, a cridar i insul..., a llançar fang contra els conseller de la generalitat, a boicotejar actes privats, ...

ES
FARÀ
ALGO?

O
CALLARÀ
COM
A
....