dilluns, 19 de gener del 2009

Com triar un disc dur multimèdia (annex)

No volia deixar de comentar algun aspecte més a l'hora de triar un disc dur multimèdia. A banda de comprar un aparell complet, com els que vaig comentar la setmana passada, hi ha alternatives.

Hi ha fabricants que a més de vendre el disc dur multimèdia, venen també el reproductor multimèdia, és a dir, la carcassa, sense disc dur, de forma que si teniu un disc dur de 3,5" podeu inserir-lo a la carcassa i utilitzar-lo amb el reproductor. Cal que tingueu en compte però, que si el disc dur que teniu no té prou capacitat no us n'adonareu que ja s'haurà omplit. També cal tenir en compte que el tipus de connexió del disc dur ha de ser compatible amb la de la carcassa (IDE, SATA,...).

Alguns fabricants, com Iomega ofereixen una altra opció, com és un aparell amb les funcions de reproductor multimèdia, el qual es connecta per USB al disc dur extern que tingueu i via video compost, per components, per euroconnector, etc., es connecta a la televisió per reproduir-hi els continguts del disc. Iomega ven el producte Screenplay TV Link. Imagino que altres fabricants tindran l'equivalent.

Encara hi ha algunes opcions més. Es pot combinar un disc dur multimèdia com els comentats en aquesta sèrie d'entrades amb un dispositiu de compartició en xarxa que combini wifi i disc dur -com el Timecapsule d'Apple o l'ASUS WL-700gE-. També es pot adquirir un producte més car i amb menys capacitat com l'Apple TV, tot i que en el seu moment ja van sortir alternatives al producte.


Creative Commons License