dimarts, 27 de gener del 2009

Zapatero a TVE

Si no vau veure el programa Tengo una pregunta para usted ahir a La 1 de TVE, podeu veure el programa complet a la mediateca de l'ens públic. M'ha agradat que un dels videos destacats del canal de YouTube de RTVE sigui un sobre la pregunta relacionada amb la venda d'armes i la hipocresia davant dels conflictes armats, on les armes venudes per Espanya contribueixen a les morts d'innocents.

Com escoltava a RAC 1 aquest matí, es va parlar molt de la crisi econòmica però, no es va abordar un altre problema econòmic, el finançament autonòmic i, concretament el català. No hi havia ningú que volgués parlar-ne o no es va considerar oportú seleccionar cap pregunta sobre el tema?

D'altra banda, Zapatero va insistir a dir que no havia enganyat ningú sobre la inexistència de la crisi quan, l'any passat la negava i deia que hi havia desacceleració. A ningú no se li escapa però, que ja aleshores la crisi, si no existia, era evident que arribaria, per sensacions que podíem tenir i pels avisos que arribaven dels analistes econòmics. Crec que Zapatero es passa d'optimista negant l'evidència molts cops i això arriba un moment en què et treu el crèdit que puguis tenir. Les eleccions de l'any passat van ser un vot de confiança, potser un vot de por perquè no governés el PP. Però, aquest vot de confiança dubto que es repeteixi si continua negant-se la mala situació econòmica. Part del crèdit ja l'ha perdut, amb les llargues que ha donat el govern espanyol a resoldre el finançament català.

Creative Commons License