dijous, 29 de gener del 2009

Qui està mirant el teu perfil de Facebook?

Segur que si utilitzeu Facebook us haurà arribat la invitació per afegir-vos al grup d'usuaris que us permetrà saber qui mira el vostre perfil de Facebook. Però, és cert que es pot saber qui mira el vostre perfil? La resposta és no.

Una cosa que us ha de fer sospitar és entrar al grup i veure que la descripció del grup no té res a veure amb el seu nom -un cop em va passar que es tractava d'una campanya sobre el tercer món-, o que després de la descripció indicant els passos per aconseguir saber qui visita el teu perfil, et trobes elements publicats que fan pinta de publicitat.

D'altra banda, la política de privacitat de Facebook impideix que això pugui ser així, doncs en els casos que Facebook utilitza informació personal sense el coneixement dels usuaris ho fa sense identificar-los.

Mashable publicava un article sobre el tema el mes de desembre, referint-se a publicitat de tipus black hat a Facebook. Aquest tipus de publicitat, com podeu veure a SEO Marketing Tools, està relacionada amb l'engany als motors de cerca per aconseguir un millor posicionament en les cerques. Es tractaria doncs, d'una espècie de black hat però, traslladada al Facebook, amb la finalitat d'aconseguir un grup popular que permeti aplegar moltes adhesions per a una causa o per publicitar un negoci. Potser es podria qualificar una forma nova de spam: els grups brossa de les xarxes socials.

Què passa un cop t'afegeixes al grup enganyós? No ho sé, doncs no m'hi he afegit. Imagino que et poden començar a enviar publicitat, a través de l'enviament de missatges al grup; es poden recollir les dades personals -adreça electrònica- dels membres del grup per enviar correu brossa posteriorment,...

Per tant, igual que amb el correu brossa, millor ignorar aquestes invitacions a grups que no serveixen per allò que diuen, no sigui que després ens penedim d'haver-hi entrat.

Creative Commons License