dilluns, 26 de gener del 2009

Participar del sistema sense estar-hi d'acord

Ahir escoltava a la ràdio declaracions de José Zaragoza (PSC) sobre la candidatura per CiU a les eleccions europees de Ramon Tremosa. És més, la setmana passada alguns mitjans ja van treure notícies relacionades amb el contingut d'aquestes declaracions. Resumint, d'una banda CiU presenta un candidat independentista, o almenys altament sobiranista, i de l'altra, CiU presenta un candidat que va votar contra la constitució europea.

No votaré CiU però, no per això no puc deixar de contradir les paraules de Zaragoza i les notícies manipuladores sobre Tremosa. Espanya ha tingut un president del govern durant 8 anys -Aznar- que no era partidari de la constitució espanyola ni del sistema autonòmic. No per això quedava invalidat per participar del sistema que havia sortit refrendat el 1978. ERC va demanar el "no" per a l'Estatut de Catalunya però, un cop aprovat, l'aplica, com ha de ser. I trobaríem tants de casos de polítics i de partits que estan contra una legislació o un sistema política implantant però, que l'acaten i en participen, que les declaracions de Zaragoza es desqualifiquen elles mateixes. Que CiU es radicalitza? Sabem que dins de CiU -igual que dins del PSC- hi ha vàries sensibilitats, des de les més sobiranistes fins les que de vegades fan associar la coalició amb la Lliga de Cambó però, que ara la tendència sigui més cap a un costat i altres cops cap a l'altre, no és motiu per pensar que CiU es radicalitza. CiU actua segons una estratègia per aconseguir més vots, o arrencar-los a ERC. Altres lectures em semblen, venint de qui vénen, també pura estratègia per contrarestar-ho.

Creative Commons License

1 comentari:

https://laviaaugusta.blogspot.com ha dit...

Manel, bàsicament estic d'acord. Només una puntualització sobre Tremosa i Mas. El primer ja va estar afiliat a CDC i ara Mas, amb això que està proper a ERC, ens ho vol vendre com la construcció de la Casa Gran del Catalanisme. Tota una farsa...