dimarts, 13 de gener del 2009

Connectar-se a Internet a Amposta (i II)

L'altre dia introduïa el motiu pel qual desistia d'esperar tenir Internet a casa amb la Wimax d'Amposta. Avui, eliminada aquesta opció, vull presentar les opcions de les quals disposem si volem connectar-nos a Internet a la nostra ciutat, via ADSL. Si us interessa Internet mòbil (3G) fa un temps vaig mirar tarifes i crec que continua sent la millor opció Simyo. Això sí, tingueu en compte que és un mòdem USB, no un router, i això significa que per connectar més d'un ordinador haureu de compartir la connexió a Internet des de l'ordinador on poseu el mòdem amb la resta d'ordinadors de la casa.

A l'hora de triar els preus no considero les ofertes temporals, és a dir, les ofertes que redueixen el preu mensual durant els primers mesos, sinó que agafo els preus reals que es paguen un cop se surt d'aquest període inicial. Comparo, d'altra banda, les ADSL entre les que requereixen tenir línia de telèfon prèviament i aquelles que no. He mirat els preus de Telefónica, Ya.com, Jazztel, Tele2 i Vodafone. Altres empreses com Orange, o bé no donen servei a Amposta, o bé no he trobat informació suficient per estar segur que en donen. No agafo els preus més cars sinó aquells que he considerat suficients per a mi, és a dir, l'opció més econòmica o quasi la més econòmica.

La comparació d'opcions la podeu veure al document de Google Docs següents (preus sense IVA): http://spreadsheets.google.com/pub?key=p2GbLrkUhVMh63yKM6wrLMA

Com podeu observar les millors opcions es troben entre Tele 2 i Vodafone, si bé crec que és millor l'oferta de Vodafone. Malgrat tot, l'oferta de Tele 2 d'alta de línia gratis -sempre segons el web- és atractiva. Si teniu ja línia de telèfon aquest no és un factor de decisió. En canvi, si no en teniu, cal tenir en compte que només podeu contractar un ADSL amb Telefónica, Tele 2 o Vodafone -sempre podeu pagar l'alta a Telefónica i després donar-vos de baixa però, us sortiria car-.

L'opció de Vodafone és interessant per la possibilitat de combinar en un aparell un fix i un mòbil -amb els dos números corresponents-, a la vegada que es disposa d'una clau USB per poder-se connectar en cas de sortir de viatge, per exemple. Aquesta clau USB és la que utilitza el router mentres la línia ADSL encara no està instal·lada i funcionant. El preu de la connexió durant aquest temps és gratis, mentres que, un cop ja està la línia funcionant, utilitzar la clau USB costa 2,9 € més IVA al dia.

Espero que us sigui útil aquesta informació.

Creative Commons License