divendres, 1 de desembre del 2006

La UOC, una universitat de segona

Aprofitant l'entrada publicada per LA MARFANTA i un comentari de Daniel Gil, també vull posar cullerada. Des de fa temps que la UOC té presència al territori, proporcionant estudis reglats i titulacions pròpies a molts ebrencs i ebrenques, a preus públics. A més, té l'avantatge de facilitar la compatibilització de feina i estudis, ja siguin d'accés a la universitat, estudis universitaris, postgraus, mestratges, etc. En canvi, sempre que s'ha parlat d'universitat a Tortosa i a les Terres de l'Ebre, s'ha fet referència a l'abans anomenada Fundació Dr. Manyà i ara a la URV Campus Terres de l'Ebre. Jo he estudiat la carrera a l'Autònoma però, també he fet estudis de postgrau a la UOC, on a més sóc consultor. I tinc la sensació que aquesta Universitat s'ha vingut tractant com si fos de segona, malgrat l'oportunitat formativa que representa des de fa temps al territori.

2 comentaris:

Daniel Gil Solés ha dit...

Jo també penso com tu Manel. Estic estudiant a la UOC des de fa ja 4 anys, i penso que ha fet una tasca importantíssima per al territori, donant la oportunitat a moltíssima gent de poder estudiar carreres universitàries sense haber de desplaçar-se a Tarragona o a Barcelona. Pero sembla que això als polítics i a la classe dirigent els importa ben poc.

Pingu ha dit...

Com estudiant de la UOC de fa molts i molts anys, i si tot va bé, continuaré sent-ho... anys i anys. Heu de tenir en compte que no hi ha infraestructures que vendre en mítings, no hi ha grans campus que inaugurà... quin sentit té donà publicitat a la UOC? pot ser perquè ofereix estudis als teus ciutadans? jejej

agur.