divendres, 15 de desembre del 2006

Vint-i-cinquè dia del CAP

Avui hem tingut examen de psicologia i classe de pedagogia. L'examen eren realment dos exàmens, psicologia de l'educació i psicologia evolutiva. El primer era un examen raonable, independentment de com m'hagi pogut anar. El segon crec que ens demanava uns coneixements per sobre d'allò aconseguit durant aquest curs. Sembla que a Tarragona opinaven el mateix.

A Tortosa la gent hem tingut durant tot el que portem de CAP unes deficiències tècniques i comunicatives a causa de la videoconferència importants. Les deficiències tècniques s'han atenuat alhora que hem assumit que les coses no millorarien gaire, a més de ser agraïts per fer el CAP sense haver d'anar a Tarragona. Les deficiències comunicatives no s'han solucionat i el fet de tenir classe per videoconferència ens ha perjudicat, sobretot a l'assignatura de psicologia del desenvolupament. He de dir que els professors s'han esforçat dins de les seves possibilitats per fer-nos arribar les classes de la millor manera possible. Però, només amb això no n'hi havia prou. Som conillets d'índies. Com deia, la videoconferència ens ha perjudicat sobretot en psicologia del desenvolupament. Divendres a la tarda, dues hores seguides de classe, per videoconferència, amb 50 alumnes a Tarragona i 50 a Tortosa, amb una classe expositiva, sobre un tema que s'allunya molt de la nostra formació universitària. Per fer-vos la idea, hem estat durant aquests mesos mirant la tele i els divendres a la tarda fèiem zàping perquè el programa no es podia aguantar. I això penalitzava l'atenció que poguéssim posar en la segona classe, psicologia de l'educació -bé, aquest és el meu punt de vista-.

Avui la gent ha quedat molt decebuda del nivell exigit a psicologia evolutiva i ha sorgit la idea de queixar-se. Veurem com queda. Ara bé, sí que crec que cal protestar del CAP globalment. I potser cal fer-ho ara, perquè les classes de les didàctiques seran presencials i podríem oblidar els problemes patits ara. No per nosaltres, que ja hem pagat quasi 400 euros i ja hem patit, sinó pels que vindran. Que no es matriculin si la classe no és presencial. I també per si algú es vol penjar la medalla per haver aconseguit per el CAP a Tortosa. Perquè no es pot fer a qualsevol preu.