dijous, 15 de juliol del 2010

Debat de l'estat de la nació indivisible

Ahir va començar el debat de política general al Congrés dels Diputats, altrament dit debat sobre l'estat de la nació [única i indivisible]. Ni Zapatero ni Rajoy, a hores d'ara, no tenen cap credibilitat. Rajoy es queixa de la gestió de la crisi, amb raó però, no deixa clar què faria ell, ni què hauria fet, com per exemple, si hauria retallat sous i despesa social. Zapatero es defensa de la sentència de l'Estatut davant les crítiques que rep. Duran i Lleida li recorda que la sentència del TC potser es queda curta si li fa memòria de les esmenes que en el seu moment va presentar el grup del PSOE al Congrés. És més, li recorda que als bascos se'ls va dir que en comptes del Pla Ibarretxe havien d'optar per reformar l'Estatut per la via catalana i, que ja veuen com han anat les coses. Zapatero es compromet a legislar perquè allò que elimina de l'Estatut el TC sigui possible per una altra via. A hores d'ara, espera que ens el creguem?



La política espanyola està molt malament. Tenim un govern, un president del govern, que ja fa temps que ha perdut la credibilitat, encara que en tingués poca. Ha perdut el benefici del vot útil per evitar que governés el PP. I tenim una oposició que ha posat Catalunya en la situació actual per haver presentat recurs a l'Estatut, que no se'n penedeix i que no sabem com gestionarien ells la crisi. I a sobre demanen eleccions anticipades. Segur que les demanen perquè es veuen guanyadors però, què comportaria això?

Malauradament a Espanya no hi ha un partit fort alternatiu que pugui balancejar les lluites entre els dos grans partits actuals. Hi ha PNB, CiU, CC, que recolzen uns o altres, segons convé, molts cops per un plat de llenties però, no hi ha una força alternativa. IU no està en un bon moment per esgarrapar vots de l'esquerra i entre el centre i la dreta el PP no té rival. Quin futur...


Creative Commons License + GNU FDL