dijous, 9 de novembre del 2006

L'alcalde d'Amposta i els camps de golf

Cadascú fa amb la seva vida privada allò que vol, sempre dins dels límits de la legalitat. I cal respectar-ho. Dit això, passo a comentar una notícia que vaig conèixer ahir, i que ahir va publicar e-noticies, i avui El Punt i La Marfanta. Crec que no puc quedar-me sense opinar. Es tracta d'una informació de la revista El Observador, sobre un projecte urbanístic amb camps de golf, a la Serrania de Ronda, en una finca coneguda com Los Merinos. El projecte afecta una part de terreny que és reserva de la biosfera. El projecte només té el vist-i-plau de l'ajuntament de Ronda, amb l'aprovació per decret del mateix. El poble de Cuevas del Becerro, que veurà afectat el seu aqüífer pel projecte, fins i tot va convocar una vaga general contra aquest projecte, que no té l'aprovació de la Junta d'Andalusia, no té permís d'aigües de Cuenca Mediterránea i que té un recurs pendent al Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia.

La notícia ha estat important pel fet que l'alcalde d'Amposta consta amb el càrrec de conseller de Promociones Club de Campo & Golf Ronda, empresa en la qual l'ampostí Joan Lluís Ripollés és conseller delegat.

Val a dir que segons declaracions de l'alcalde fetes al diari El Punt, tot és legal i no deixa d'estar en el context de la seva vida privada. Si hi ha algun problema legal no seré jo qui en digui res. Ara bé, com algú que promou un projecte així pot estar contra els camps de golf i contra els transvasaments? És més, políticament aquesta notícia no deixa gens bé l'alcalde. Veurem si això és utilitzat o no per la resta de forces polítiques. Cal recordar que en uns mesos tenim eleccions municipals.