dilluns, 23 de febrer del 2009

Aprimar l'Administració

Al programa Àgora del 33 avui es parlava de la crisi. PP i CiU han coincidit en demanar l'aprimament de l'Administració, apuntant al nombre de funcionaris. Alguna persona des de casa seva a demanat la congelació o retallada dels sous dels funcionaris. Em sembla que, quan algú des de casa opina així, en part és normal, doncs desconeix quan es cobra al funcionariat i la diferència del sou a l'empresa privada -sempre i quan no parlem de l'empresa privada que sempre té alguna excusa per mantenir els sous baixos-. Però, quan algun polític parla de la reducció del nombre de funcionaris ja és més greu. Més sent un d'ells un polític que ha governat Catalunya. Cal reduir el nombre de funcionaris? O cal fer més eficient el funcionament de l'Administració? Són els funcionaris o és el sistema que funciona malament? I, si cal aprimar l'Administració, no caldrà fer-ho revisant els sous de diputats i membres del govern? I els càrrecs de confiança, què cal fer amb ells?

El funcionariat, gràcies a la seva mala fama, és la víctima fàcil. Però, sovint qui en parla està en una posició que no li permet fer-se la idea de què està dient, dels efectes de les seves propostes sobre persones que treballen per viure elles i les seves famílies.

Creative Commons License + GNU FDL

1 comentari:

Rubi ha dit...

mes que congelar salaris o reduir plantilla (mesures que no seran populars i generaran contaminacio per totes bandes) jo aposto per augmentar la productivitat/eficiencia de la plantilla que ja tenim, doncs ara estara mes receptiva a fer-ho, i aixi establir un estandar mes alt per epoques vinents