dimecres, 18 de febrer del 2009

Nokia+Skype, sensacionalisme tecnològic

Ahir en l'apartat de notícies sobre el Mobile World Congress hi havia una de destacada i era la que feia referència a l'acord entre Skype i Nokia perquè els mòbils d'aquesta incorporin la possibilitat de fer trucades IP utilitzant el seu compte a Skype. Una notícia interessant si no fos que això és una novetat relativa.

Alguns telèfons Nokia i d'altres fabricants permeten des de fa uns quants models, fer trucades IP utilitzant un servidor que accepti l'estàndard SIP. A banda d'això, hi ha eines, com Fring, que permeten missatgeria instantània i trucades IP des del mòbil i a través de múltiples serveis, incloent Skype, GoogleTalk, Twitter, servidors SIP, etc.

És cert que les trucades IP són gratuïtes o, si es fan de telèfon IP a telèfon fix o mòbil, poden ser més barates que directament des del mòbil però, també cal tenir en compte que per poder-les fer cal tenir Internet mòbil o fer-les connectats en una xarxa [Wifi, per exemple] amb accés lliure. Si s'utilitza una connexió d'Internet mòbil, o bé implicarà un cost considerable al mes o bé tindrà un límit en el volum de dades, a partir del qual baixarà l'ample de banda de baixada.

Creative Commons License

1 comentari:

Álvaro ha dit...

Vaig estar al MWC el dimarts per la tarda. Potser ho veig massa des del meu punt de vista d'estudiant de telecos, però trobo que el més interessant era el que oferien les empreses 'petites' o 'poc conegudes'. Trobo que en aquestes és on es pot veure per on anirà la indústria aquests propers anys. Dóna la sensació que les grans empreses (Nokia, Sony/Ericsson, Samsung, Deutsche Telecom, etc.) hi eren més que res perquè 'han d'estar', per a que quede clar que són les millors. Com a nota curiosa, quan vaig anar a veure el mòbil amb l'Android, vaig trucar satisfactòriament a casa i els va sortir que la trucada provenia d'un 0044... (Anglaterra). Quina pena no tenir algun amic a Kuala Lumpur, per exemple, i aprofitar.