dijous, 26 de febrer del 2009

L'actitut del PP

El PP s'ha querellat contra el jutge Garzón i, a més, apunta a interessos [partidistes] per defensar-se de les pressumptes implicacions de membres del partit en la trama de corrupció que fa unes setmanes que ocupa les primeres planes dels mitjans -excepte alguns, per a vergonya dels professionals de la informació.

L'actitut del PP no ens ha d'estranyar. És un partit que, quan la justícia actua com creuen ells que ha d'actuar, tot són lloances i peticions de respecte a la mateixa. Ara bé, quan no hi estan d'acord, ajudats pels seus amplificadors mediàtics, no s'estan de criticar jutges i fiscals. En el cas del jutge Garzón, ara sembla que el seu passat polític li impedeix exercir la seva professió amb objectivitat. Segurament no pensaven el mateix quan es va produir l'escàndol del GAL i els fons reservats. Simplement patètic i vergonyós, tot i que a l'alçada de la política espanyola, una política de soroll, de confrontació però, amb poca argumentació, amb poc contingut aprofitable.

El PP, quedi com quedi el tema de la corrupció, ha quedat en evidència per la seva parcialitat a l'hora de respectar la justícia, a l'hora de reivindicar la divisió dels tres poders -ells, amb les seves crítiques punyents i insistents no deixen d'intentar d'influir en el poder judicial-.

Creative Commons License + GNU FDL