dilluns, 23 de febrer del 2009

Penélope

Avui la primera notícia del dia ha estat l'Oscar que Penélope Cruz ha guanyat com millor actriu secundària gràcies al seu paper a Vicky Cristina Barcelona de Woody Allen. Felicitats a la guanyadora. Avui hem menjat Oscars en totes les franges horàries. Aquest matí Jordi Basté al seu programa parlava amb l'alcalde de Barcelona, qui es mostrava content pel premi i per tot el que significa per a la projecció internacional de Barcelona. El presentador li recordava quan hi havia crítiques de provincianisme per tot el rebombori que es va fer quan Allen va rodar la pel·lícula a la capital catalana.

Per molt que aquest premi beneficiï Barcelona, que sembla que així pot ser, continuo pensant que el muntatge mediàtic i polític que es va crear al voltant de Woody Allen quan va venir a rodar va ser patètic i provincià. Alguns parlen tant del benefici de Barcelona i de Catalunya que sembla que sigui de poc patriotes qui ho critiqui.

Un comentari final. La pel·lícula ha estat produïda per Mediapro, és cert però, d'aquí a qualificar-la de pel·lícula catalana n'hi ha un tros. A la pràctica es podrà dir que és catalana però, les evidències diuen tot el contrari.




Creative Commons License + GNU FDL

1 comentari:

Álvaro ha dit...

Vaja... pos no sé com m'ho vaig muntar jo que no vaig saber que els Oscars s'havien entregat (i que havia guanyat Penélope) fins dimarts gairebé a l'hora de sopar. Dec viure a un altre món... je je.