dilluns, 16 de febrer del 2009

Nou conveni amb Microsoft

Cada cop que la Generalitat surt als mitjans per anunciar un acord amb Microsoft, desapareix un trosset de la credibilitat que pot quedar-li sobre la seva aposta pel programari lliure. Avui TV3 treia als titulars del Telenotícies 2 l'anunci del conveni entre la multinacional nordamericana i la Generalitat per tirar endavant un conveni per introduir els continguts digitals en català a l'escola. Continguts digitals en català a l'escolta, formació als professors del pla pilot, traducció de programari al català, ordinadors amb pantalla tàctil,...

Sona tan bé tot això ben elaborat pels mitjans i oficialitzat pels polítics... Malauradament és el mateix conte de sempre. La tecnologia és la tecnologia i el programari el programari. Microsoft necessita convenis per traduir programari al català mentres tota una comunitat genera programari lliure i de qualitat, en català i en moltes altres llengües.

La Generalitat té una distribució de GNU/Linux, la Linkat, que sembla que hagi estat feta per acontentar el sector friqui del professorat però, que sembla que mai no es creuran que serveixi per res. Si per una banda apostes pel programari lliure i per l'altra li poses pals a les rodes no anem bé. Ja va ser negativa la notícia de conveni quan era consellera Marta Cid. Ara, amb Ernest Maragall no ho és menys.

Sembla que la Generalitat només té en compte el català quan és en programari privatiu, no quan ja es troba en molt i molt programari lliure.

Si us plau, que no em tornin a fer creure que la Generalitat aposta pel programari lliure.

Més: Nota de premsa del Govern.

Creative Commons License