dimarts, 6 de febrer del 2007

Capitalitat

Avui sentia a la ràdio que Joan Aregio (CiU) deia que Tarragona defensarà la capitalitat única de la vegueria del Camp de Tarragona enfront de la possibilitat que hi hagi una capitalitat compartida amb Reus. No dubto de cap manera que la petició de capitalitat única o de co-capitalitat sorgeix bàsicament dels polítics tarragonins o reusencs, no pas de la societat.

La postura del consistori tarragoní contrasta amb la de l'Ajuntament d'Amposta, el qual en plena època de mobilitzacions contra el PHN va treure's de la màniga l'efímera campanya Amposta Capital. Actualment Amposta aspira a compartir la capitalitat de la vegueria de l'Ebre amb Tortosa. Si bé Amposta ha evolucionat molt millor que Tortosa els darrers anys, cosa que serveix per justificar la demanda de co-capitalitat, caldria veure si les diferències entre Reus i Tarragona, són tantes, sobretot amb l'arribada de l'AVE i tenint Reus l'aeroport al costat.

Com veiem, un mateix partit defensa una cosa aquí i una cosa allà. És cert, estem en el context municipal. Però, aquest context, quan convé, s'oblida i s'actua segons interessos globals de partit. O no és així?


Nota final. Penso que la capitalitat en ella mateixa no significa res. Malauradament va associada a centralitzar serveis, quan s'hauria d'apostar per apropar els serveis als ciutadans malgrat que no tinguin una capital a la vora.