dilluns, 26 de febrer del 2007

Edició de PDF amb programari lliure

KOfficeNo us heu trobat mai amb la necessitat d'editar un fitxer PDF? Jo poques vegades però, si per les poques vegades haig de tenir l'Adobe Acrobat no compensa. Després de cercar aquestes he trobat diferents alternatives.

Des de la línia de comandes de GNU/Linux es poden utilitzar les comandes pdftohtml, pdftotext i altres per tal de fer una conversió, la qual és prou bona però, que no satisfà els paladars més exigents.

Una altra és utilitzar Scribus, una eina molt potent d'autoedició i multiplataforma. En aquest cas m'he trobat que la conversió és correcta però, que falla i no converteix els documents sencers. Pot dependre de la meva configuració. Malgrat tot és una bona alternativa.

Finalment, la darrera troballa ha estat KOffice. És el paquet ofimàtic de l'escriptori KDE, el qual permet obrir diferents tipus de fitxer, entre ells el format PDF. Amb l'aplicatiu KWord he obert diferents documents PDF i el resultat ha estat força bo.

No són solucions 100% efectives però, el resultat que proporcionen, sobretot KOffice i després Scribus, són més que acceptables, doncs faciliten molt la feina. I a més, són programari lliure.